Volg ons!

Op Facebook en op Twitter:

facebook 32 twitter 32

Couveusebaby's

Nauw contact tussen ouder (niet alleen de moeder!) en kind is heel belangrijk, vooral in de eerste periode na de geboorte. In het geval van een te vroege geboorte is dat contact mogelijk nog belangrijker. Nauw contact heeft pas werkelijk betekenis, wanneer het lichamelijk contact betreft. Immers, de couveuse schept een grote afstand tussen ouders en het kind. Tegenwoordig is het kangoeroeën een goede manier om dat contact te bevorderen.

Giovanni vader                   Giovanni 3

Ook in de couveuse is het mogelijk om al contact met de baby te hebben en te starten met het opbouwen van een hechtingsrelatie.

                Nassera initiatief 1Nassera initiatief 2Nassera initiatief 3                 

Ouders van een te vroeg geboren kindje dat direct na de geboorte opgenomen moet worden zijn vaak in verwarring, angstig omtrent de afloop, hebben soms schuldgevoelens of kunnen zich tekort voelen schieten. Zij zijn vaak teleurgesteld over wat er allemaal gebeurt en zij kunnen door de ongewone situatie hun ouderlijke gevoelens niet op de normale wijze tot ontwikkeling brengen. Bovendien zijn zij meestal wat beschroomd op de couveuse-afdeling en kunnen moeite hebben om voor hun kind op te komen, onder andere omdat ze het kindje nog moeten leren kennen. Wanneer ouders sterk bij hun kind in de couveuse betrokken worden kan een verstoring van de ouder-kindrelatie zo veel mogelijk voorkomen worden, hetgeen voor de ontwikkeling van het kind heel belangrijk is. De betekenis van het contact hangt samen met de mogelijkheid je kind beter te leren kennen, vertrouwen in je kind te krijgen en je ouderlijke gevoelens, wanneer nodig, op te wekken en te versterken.

Meer informatie over couveusebaby's is te vinden op de DVD en op de video "Als je te vroeg geboren wordt-De kangoeroemethode" en op de video "Opgroeien na de couveuse".

Ook is er een speciale site voor ouders van couveusekinderen www.couveuseouders.nl

Actueel

DVD Boeken Francais Deutsch Espagnol English

Toon alle productenWachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.