Volg ons!

Op Facebook en op Twitter:

facebook 32 twitter 32

De kangoeroemethode

Couveuse-afdelingen behoren 24 uur per dag voor de ouders open te zijn. Het is vanzelfsprekend dat je als ouder bij je kind kunt zijn. De duur van die aanwezigheid wordt niet door de ziekenhuismedewerkers bepaald. De aanwezigheid van ouders is geen 'bezoek'!

Aan de ouders zullen royaal alle mogelijkheden geboden worden om met hun kind in cotnact te komen. Deze mogelijkheden kunnen velerlei zijn, zoals strelen, wiegen, zingen, e.d. Vooral echter de kangoeroemethode heeft hierbij een bijzonder waarde. Bij het kangoeroeën wordt het kind uit de couveuse gehaald en bloot op de blote borst van moeder of vader gelegd. Op deze wijze krijgt het kind tijdelijk een plezierig alternatief voor de couveuse-zorg en word je als ouder in nauw contact met je kind gebracht.

                        Dennis 2        couveuse giovanni       
Onderzoek Onderzoek wees uit dat de kangoeroemethode: - ook voor nog niet geheel gestabiliseerde kinderen veilig is - de ademhaling gunstig beïnvloedt - positieve stimulatie biedt op het gebied van voelen, ruiken, horen, zien en proeven (borstvoeding!). - unieke mogelijkheden tot communicatie biedt met je kind - het vertrouwen in je kind doet toenemen en - je zelfvertrouwen als ouder vergroot.

Meer informatie over de kangoeroemethode is te vinden op de DVD en op de video "Als je te vroeg geboren wordt-De kangoeroemethode".

Ook is er een speciale site voor ouders van couveusekinderen www.couveuseouders.nl

Actueel

DVD Boeken Francais Deutsch Espagnol English

Toon alle productenWachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.