Volg ons!

Op Facebook en op Twitter:

facebook 32 twitter 32

Video-hometraining

Video-hometraining is een vorm van hulp voor ouders in de thuissituatie. De ouders worden geholpen door een video-analyse van geslaagde contactmomenten. Een hulpverlener kijkt samen met de ouders terug naar de geslaagde momenten van contact met het kind. Er worden video-opnamen van de dagelijkse omgang gemaakt om achteraf met de ouders de initiatieven van de kinderen en hun reactie daarop te bekijken. Dankzij de video gaan de ouders zich dan bewust afstemmen en kan de ontwikkeling van de kinderen weer op gang komen.

Yes, veranderen kan

Video-hometraining wordt zowel ingezet bij lichtere hulpvragen als bij langdurige en complexe problematiek. De duur van de video-hometraining varieert van enkele maanden tot ruim een jaar, afhankelijk van de zwaarte van de hulpvraag.

De Stichting Lichaamstaal heeft het boek "Video-hometraining in gezinnen" beschikbaar. Ook de bijbehorende voorlichtingsvideo over video-hometraining "Yes, veranderen kan" is te krijgen via deze website.

Meer informatie over video-hometraining en de regionale steunpunten is te vinden op de website van AIT, het landelijk steunpunt www.aitnl.org.

Actueel

DVD Boeken Francais Deutsch Espagnol English

Toon alle productenWachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.