Volg ons!

Op Facebook en op Twitter:

facebook 32 twitter 32

Video-interactiebegeleiding

Video-interactiebegeleiding is een methode om ouders te ondersteunen in de omgang met de kinderen en professionals te ondersteunen in hun dagelijks functioneren.

Video-interactiebegeleiding voor ouders
Met videobeelden kan men de initiatieven die kinderen nemen om contact te maken met hun ouders uitvergroten. Video-interactiebegeleiding wordt bijvoorbeeld veel gebruikt op couveuse- en kinderafdelingen van ziekenhuizen om het contact tussen ouders en kind te ondersteunen of te begeleiden tijdens de ziekenhuisopname. Dit gebeurt vaak om de hechting tussen ouders en kind te bevorderen en/of om de ouders te helpen om het contact met hun kind te herstellen als het kind bijvoorbeeld veel huilt.

Contactprincipes camera

Video-interactiebegeleiding voor professionals
Videobeelden van de dagelijkse praktijk helpen professionals om objectief terug te kijken naar hun eigen dagelijkse werk. Het accent ligt daarbij op kwaliteitsverbetering en communicatie-ondersteuning door bewustwording van geslaagde momenten. In de kinderopvang bijvoorbeeld worden kinderopvangleidsters gefilmd tijdens het werken met de kinderen. De initiatieven van de kinderen komen in beeld en de leidster ontwikkelt meer sensitiviteit voor de initiatieven van de kinderen door het terugzien van de beelden. Ook in de thuiszorg wordt veel gebruik gemaakt van de methode. Wijkverpleegkundigen, consultatiebureau-artsen en bureau-assistenten worden gefilmd en de communicatie wordt begeleid aan de hand van de beelden. Het accent ligt daarbij op de geslaagde momenten.

Actueel

DVD Boeken Francais Deutsch Espagnol English

Toon alle productenWachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.